The Heart is a Rebel







camden/brick lane/yum chaa från London

men hej snyggo



Less för att jag har snyggare vänner en du? Bild på Vicks från hennes
blogg. (Grattis till veckans Opera-nvändare! :D)

LP

Köpte en LP på Myrorna härom dagen för att göra en skål. Visar bild när jag väl kommer för mig att göra den. LP:n hette förövrigt "Hits Hits Hits" och bestod av en galen blandning av 80-talsmusik. Så jag bestämde mig för göra den till en trevlig spellista.

Hits Hits Hits sida I och II, jag gjorde en skål

hej ego



Ny klänning från Primark, ny bränna från Belle Visage och Utters brillor från Camden. Bilder från balen och mer från London kommer senare. Ska lyssna på Moto Boy, fortsätta med körkortsteorin, dricka kaffe och vara allmänt sentimental.

london part two

Bra dag. Om vi räknar bort morgonen eftersom så gott som alla tunnelbanelinjer var avstängda och ersatta med bussar som gick lite hit och dit. Sen blev det Camden, middag på Wagamamas och glass i Hyde Park. Köpte en klänning till studentkvällen, ett linne med A McQueen på och ett par nya solisar eftersom det.. behövs? Och ett par till Utter också såklart!



london part one





Grymt väder. Har bränt mig såklart. Lite ont i fötterna också, men köpte D&C för inga pengar alls så det går bra. Imorgon blir det underbara Camden. Ska se om jag kan få med mig några till Brick Lane också.

Night my lovelies

på tågeh

sitter på tåget till huvudstadet. är framme i london vid ett-tiden. lämnade in mina arbetsprover förut idag. kändes som att ge bort sina barn men nu är det i alla fall gjort. så skönt.

och mösspåtagningen.. hur kul va inte den?! herre jissanes. om studenten är hälften så skön så är jag nöjd.
hare så fint, hörs på onsdag!
lav lav

sista skisserna




Jobbar på de sista skisserna. Har iförsig ett personligt brev kvar, och en kollektion till att göra, men det löser sig.
Lyssnar på lite av varje tonight my love

balklänning


hej hej sommar


veckans bild


"Hej höjjö ätej ju kaka? Nääh ja ätejj tvååh!" Alkoholens inverkan på människokroppen är ibland underbar.

Josse testar

Ok så gårdagen var mycket bra. Blev något sent kanske. Hemma vid halv 4. Uppe vid sju för att sjösätta båten och köra in den till stan. Men det funkade bra. Såg dock ut som om jag hade spenderat mer tid i vattnet än i båten pga en trevlig regnskur.

Och så till rubriken, gårdagens test var, damdadaaah, flipflops på krogen. Kanske inte fem av fem direkt. Dock så funderar jag starkt på att sluta med högklackat för på fyllan ser man inte klok ut. True facts. Kommer däremot fortsätta ha det när jag är med Anna för annars ser jag ut som en dvärg.

Funderar på att gå på modevisning på skvadern vid tre, men just nu lutar det åt att stanna hemma. Lyssna på lite skön musik och verkligen göra klart några arbetsprover.

PS. Varför har jag fortfarande en lysande glowstick runt armen?

ny dag, nya tag

Blev en lagom kväll igår. Jag och Anna hade en grymt kul utgång! Träffade bla Veppa som det är synd om, Olle som tycker att Anna borde tugga ur innan hon pratar och lite andra sköna peeps. Trevligt med lite indie på dansgolvet också. Inser inte förrän efteråt hur ful man måste ha varit skrikandes till Kom igen Lena och allt var det nu var. Men kul var det verkligen.


Idag blev det en sväng på stan där Anna blev tvungen att köpa ett par skor till mig, ett par flipflops i stlk 34 på barnavdelningen, eftersom jag fick sjuka skavsår av mina skor. Får egentligen skylla mig själv. Dummast var ändå att jag tyckte jag var smart som valde ett par barnskor eftersom det är billigare, aaa jo visst, finns skor för samma pris på damavdelning som inte har rosa stjärnor.....


Nu sitter jag och väntar på att Anna ska bli klar hos hästen så vi kan bege oss ut till Andrea för grillning. Men jag klagar inte, jag har en gt och spotify så jag klarar mig ett tag till.


Trevlig lördag!

skämt å sido

Skämtade med Andrea förut idag om att jag troligtvis kommer, och jag citerar, "sitta själv ikväll, fullt uppklädd med en drink och lyssna på Bonkers". Gissa vad jag gör just nu? ...

Här är ett bevis på min ensamhet, till och med Gaga-klänningen på mig, det här har gått för långt!



jasså jaha?

Verkar som om det blir utgång ikväll. Varförvarförvarför. För att det är kul och så. Allt bara för att jag lyssnar på Bonkers mitt på ljusa dagen. Farligt farligt.

favvosyskon



Har en minicrush på syskonen Aoki.


Steve Aoki – I'm In The House (feat. [[[Zuper Blahq]]]) - Original

The Bloody Beetroots feat. Steve Aoki – Warp 1.9

for weeks and weeks

Såg Peter Pan igår. För att följa i onsdagens anda.

Var på stan med mor idag, köpte det sista till balklänningen, kollade på smycken och åt lunch med Marielle. Mycket trevligt. Var också och lämnade in mitt cv, så nu är det bara att hålla tummarna!

Nu ska jag försöka göra klart ett av arbetsproverna för känner jag mig själv rätt så kommer jag vilket fall som helst sitta på golvet på torsdag med 2 liter kaffe i blodet och gråta som ett barn eftersom jag inte är klar.

Känns inte som jag kommer kunna koppla av förrän det här är klart och därför kan jag inte heller se fram emot London heller. Lär väl inse på fredagmorgon att jag är påväg. Ah well. Får se hur det här slutar.


Lugnar nerverna med John Frusciante – Song To The Siren


ps. min kusin är grym, just sayin'

dagens låt


Morrissey – You Have Killed Me

för att Morrissey är amaaazing och jag har tappat förståndet.

finding neverland

åkte till tandläkaren igår morse  bara för att få höra "nej men det här ser ju fint ut, så du kan ju gå hem". Vilket iförsig var skönt. Gick till skolan för att leka lite lågstadie på svenskan och sedan, som vanligt, inte göra något vettigt på naturen. Hade lite dansträning men klassen och byggde ihop sista delen av dansen. Kommer bli helt underbart haha.

Var hem och bytte om och sedan bar det av till Skvadern med Marielle. Såg Heartsick Groans, Emil Öhlén m "band" och Harleqeen. Gillade alla tre förutom kanske att den sistnämnda inte riktigt spelade för rätt forum. Vandrade sedan hemåt, åt en snabbmiddag då det ringde på dörren och en heltfrämmade person säger "skaru med eller?" först känner jag mig heeelt lost sen ser jag Carro, O och L i bilen. Skyndar på med kläder och åker ut till Eve för "klassfest". Nyktert och fint. Gud vad irriterande man är på fyllan. Helt galet. Slog Andreas på sänka skepp och alla andra spel vi spelade och sedan åkte vi in till stan igen. Satt på Svenssons, träffade lite folk. Tog med oss Ida på filmkväll, Finding Neverland, som var väldigt väldigt bra. Fast Ida somnade så hon kan tyvärr inte säga så mycket haha. Var i säng vid två- eller tretiden.

Ikväll blir det middag hemma. Sara och Jesper kommer på besök från Norrnorrland. Ska försöka göra klart lite arbetsprover innan dess. Insåg att de ska skickas in i slutet av nästa vecka. Lite panik.

Imorgon får jag se vad som händer, ska på stan med mor en sväng. Är fri resten av dagen om någon känner för att hänga, samma sak lördag. På söndag så ska vi skösätta båten. Pappa är som en treåring på julafton så jag blir nog tvungen att segla in den till stan med honom. Jag klagar dock inte. Bara det blir okej väder.


Ha en trevlig dag.


Dagens låt

Än en gång, tack vare Marielle, så lyssnar jag nu på Hope Sandoval & The Warm Inventions. "Suzanne" har gått på repeat uppe på taket. Döskön att sitta och filosofera till. Funderar på att kliva upp tidigt imorgon, fixa lite kaffe och sedan sätta mig där uppe. Oberoende av vädret. Måste ju leva upp till mitt nyförvärvda smeknamn, Snobben. 

Har jobbat lite på balklänningen ikväll, har bestämt hur ryggen ska vara så jag ska försöka göra klart den nästa vecka. Är så sjukt less på den att jag vill gräva ner mig någonstans.


Annrs då? Imorgonkväll är jag bokad för musikkväll uppe på Skvadern. Kommer bli trevligt. Har inte riktigt fattat att det är sista vardagen den här veckan, helt stört ju! Jag åker till London nästa helg! G-a-l-e-t!

Nu ska jag ta ut odjuret på en promenad.


Ps. Jag var och ändrade layouten hos Annie. Spring iväg och checka mitt mästerverk!

Jedi



vivien (från
fyvivs)

leave the scene behind

Lyssnar på The Wave Pictures tack vare Marielle. Det är hennes blogg man kikar in på för att få de bästa spellistorna och skönaste musik lixxxxom. http://believeinyesterday.blogg.se för er som är intresserade.

Läser lite om valet gör jag också, nu när man har lite tid över. Snabbguider på alla partier, alla vallöften mm finns att läsa om på DN.se. Trodde jag var helt lost men en del verkar jag ha snappat upp ändå. Mamma kan vara stolt.

Nej man kanske skulle ta fixa en kopp te och fortsätta med lite ofärdiga skisser som bara ligger och skräpar? Tror jag gör det.

Tack o hej

Otroligt viktig update: Jag råkade precis peta mig i näsan så hårt att jag började blöda näsblod. Mamma, du behöver inte vara stolt över mig längre.

mupp


mah girls



miss you guys like crazy.

skisser å så


escape me



Har tillbringat en del av dagen här utanför, kollat på Toy Story och fixat lite med skisser (bilder kommer i nästa inlägg). Tack till Marri och Vicks för att ni är gulliga och gjorde min smått meningslösa söndag bra till sist<3


Sitter nu och fixar en studentskylt (ooh Anna, känns jobbigt nu då eller?) med lite hjälp från Olle. Så det blir nog bra det här ska vi se. Har bara lite problem med texten, får ju inte vara för vulgärt... eller?

Fan. Drack två koppar kaffe för inte alls för länge sedan så det här med sömn kommer ju skita sig. Jaja.

Och så lite kursivt;
Still, I miss you. It's just so strange.

hologram city








bilder från
hologram city

jobbar lite




inspiration


Bild:
ffffound.com


Drömmer lite och lyssnar på Biffy Clyro – Bubbles

varför gör jag detta

Gårdagen var trevlig. Hämtade upp lite kläder hos min faster. Min farmors syster var sömmerska och sydde så gott som alla sina kläder själv. Kan ju visa upp dom någon dag kanske. Helt galna klänningar och en kavaj/jacka som jag hade på mig igårkväll. Fick sedan stressa lite för att hinna bort till Marielle innan Pipeline för en 15 min förfest med The Kinks och fransk house.

Resten av kvällen var ungefär som vi hade tänkt oss, en del var bra, andra mindre. Måste tillägga att jag aldrig varit riktigt såld på Confussions. Blev en liten runda till Irish, Up the Chimneys replokal, som förövrigt är en sanitär olägenhet med ett Auschwitz för cyklar, Village People och Nils Karlsson Pyssling, och sedan ner på Allstar. Blev en rätt så tidig kväll. Var hemma vid två-tiden. Men det kanske var bäst så.


Eftersom jag lovat, här är en låt, texten är inte ok, jag är ingen sångare och förkyld osv, men aja,



nu,sen, senare


Det här är vad jag gör klockan halv tre en fredagnatt. Kollade på Girl, Interrupted och var inte i säng förrän den var över. Gillade den faktiskt, även fast det var mycket Gökboet över den.

Nu ska jag kolla klart på Big Bang Theory och sedan gå ut i solen och dricka kaffe. Blir till att ladda inför kvällen.

i blame coco



Blev en trevlig promenad med odjuret och Anniehoe runt Sidsjön så här på fredagskvällen. Väldigt crazy och ungdomligt av oss. 

Detta bli en påminnelse till mig själv att peppa med Coco imorgon. Så sjukt lik en ung Sting på rösten. Äpplet faller inte långt brukar det heta eller hur?

sommar





mer på
flickr

you've got the dirtee love

dagens, veckans, månadens och årets pepp. dizee + florence är helt sinnes underbart.

Florence + The Machine – You've Got The Dirtee Love - Live At The Brit Awards 2010

siluett


Foto: Victoria Håsäther

Klänningen är inte helt klar. Ska jobba lite mer med skuggningen på överdelen och fixa nederkanten, annars ganska nöjd.

kören bakom Passion Pit



Barnkören som sjunger på Passion Pit's album Manners. Här med Phoenix 'Liztomania'. Så sjukt grymma. Man blir ju nästan sur. Förövrigt är allas inlevelse så jävla skön.

kulturellt

Blev en mysig promenad runt i stan med odjuret. Satt nere i hamnen ett tag i solen. Kom hem, åt lunch, drack lite te och spelade in låten. Får se om jag lägger ut den. Någon gång. Kanske. Kanske inte. Beror på.


frukost


Lyssnar på Morgonpasset och Sjökexet. Blir sugen på att göra fler mashups, för det är kuuulit. Ska snart ut på promenad med odjuret som ligger och sover på mina fötter. Först måste jag kriga mig in i badrummet innan städet tar över världen. Önska mig lycka till!

smile for me my love

Sjukt trevlig kväll. Johan var grym, hade inte förväntat mig annat. Träffade trevligt folk och hade diskussioner om framtiden och fördelarna med fallskärmshopp. Och så har man fått planer inför helgen också. Se där, vilken tur man kan ha!

Nu sitter jag och försök fixa en melodi på en halv låt jag knåpade ihop för någon natt sedan. Hittade texten i mina utkast på mobilen i morse. Kanske blir en hit, vem vet? Haha. Inte för att någon lär höra den någonsin, men men.

Imorgon blir det till att kliva upp i tid. Första lektionen vid tre men städet kommer redan 8 så då är det bara att utrymma lokalen.

Här är en till bild från rullen jag framkallade för ett tag sedan (samma som i förra inlägget),

längtar inte tillbaka, inte det minsta

sailor in the night



äta snabbmiddag sen iväg för att träffa
Marielle på Pipeline och se Johan Brännström. Kommer bli grymt.

muscovy



En vän till mig gör underbar musik, just sayin'. Muscovy har både en "vanlig" EP och en instrumental ute nu som alla borde lyssna på.
Härhärhär.

analogt







mer finns på min 
flickr.com

älskar älskar älskar nya spotify

Titta vad jag inte skulle ha hört om inte nya spotify hade funnits Home - Edward Sharpe and The Magnetic Zeros. Sitter nu och lyssnar igenom hela albumet för det är braaah.

Kom på att jag glömde att säga att jag inte är värdig att dela med mig av mitt blod. För mycket dödliga sjukdomar? Nej, om det ändå vore så väl. Jag har dåliga vener. Jag  undrar om det påverkar mitt vardagsliv på något sätt? Satt hursomhelst uppe på sjukhuset, som förövrigt scare the shit out of me eftersom det är helt jävla öde, i en halvtimme och fyllde i blanketter. "Ja och sen ska vi kolla om du överhuvudtaget kan ge blod." Varför börjar man inte med det? Dålig stil tycker jag.

Nu ska jag ta och fortsätta med arbetsproverna, krafsa ihop lite lunch och sedan bege mig till skolan för dagens första och sista lektion.

before i fall to pieces

Beskriver min modesyn i en enda bild som en del av arbetsproverna till Beckmans. Hjälp mig? Någon? Känns så otroligt uppenbart att använda en bild associerad till Alexander McQueen men samtidigt så har jag just nu inget bättre att komma med.

På ett sätt känns det lite kul, som en utmaning, att göra det här, men samtidigt inser jag hur mycket jag ligger i underläge. Ingen arbetslivserfarenhet, ingen riktig utbildning. Jag är Bambi på hal is.

Insåg också idag att jag kommer missa studentfotograferingen vilket suger hårt som fan. Visst, London kommer bli härligt men gaaah, varför just då? Tärt. Imorgon ska jag hur som haver, på tal om ingenting, på Pipeline med Uttras och se Johan Brännström. Det kommer bli grymt. Får se om jag tar mig dit på lördag också. Var ju istider sen jag var där sist.

Nu väntar jag bara på att fru Anka ska komma hit, sen blir det Disney-kväll med henne och juden. Finfint.

Dagens kommentar; you look like you're being hung upside down!

jag dör lite

Om Carro säger att jag ska fortsätta så gör jag väl det. Inget att skämta om. Hon var ju trots allt tvåa att lämna in uppgifterna till Benke.

MTV spelade precis Fireflies. Varje gång det händer dör jag lite på insidan. Hipstern i mig känner för att lägga sig på vägen med förhoppningen om att en cirkuskaravan är på intåg. Detta gör jag självklart inte, istället har jag bestämt mig för att sluta lyssna på artisten i fråga. Detta är inte alltid mitt första val, men just den här gången kändes det rätt eftersom Adam Young är en cynisk homohatare. End of story.

Åh nu kom Com Hem reklamen! Jag blir alltid lika glad när jag hör de första sekunderna, men sedan inser jag att jag har hört den ohälsosamt många gånger vilket gör mig lite illamående. Och nu sitter den fast. Damn. När du vill, precis när du vill...

Ska iväg till sjukhuset snart för att kolla om mitt blod är värdigt att doneras. Förövrigt så fick jag veta att Andrea var mest arisk i sin klass i nian. De fick mäta skallen på lektionstid. Kan någon snälla säga att det inte är lagligt? Hur som helst, efter sjukhuset blir det skolan för lite Kafka och efter det ska jag iväg och köra bil. Så se det här som en varning. Håll er inomhus för allas säkerhet.

Och grattis till Söt-Evelina på födelsedagen!



trehundrasextiofem och lite till

det är ungefär så många dagar det var sedan jag skrev här sist. Trehundra-någonting dagar och jag har ingen aning vad som har hänt på den tiden. Väldigt mycket borde nog räknas till en underdrift.

Kränger kläder på internet. Målar en klänning vid köksbordet. Köper biljett till Leeds för galna summor. Föreläser för Liberala kvinnor och riksdagsmän. Lyssnar på folkets spellistor på Spotify. Söker jobb. Läser Kafka på svenskan. Konstigt nog känner jag mig som en insekt.

Och, som om det inte vore nog, så lämnade jag in naturuppgiften till Benke Boy först. Alltså helt först. Före ALLA andra. Har hört att det är bra att visa framfötterna så det var precis vad jag gjorde. En månad innan studenten. Men som någon vis person troligen redan har sagt, det är aldrig för sent att visa hur bra man är!

Nu ska jag fortsätta att lyssna på
detta för att förbereda mig inför augusti, men först och främst, morgondagen. Dagens fråga; ska jag verkligen forsätta med det här?